– A szakács szakma is olyan, mint minden más egyéb munka: mindig van hova fejlődni. Tényleg igaz, hogy a jó pap holtig tanul. Folyamatosan képezem magam a különböző éttermekben és rengeteget olvasok a gasztronómiáról – mondta Nagy Eszter, akinek a főzőműsor fináléjából való kiesés nem valaminek a végét, hanem a kezdetét jelentette.
Nagy Eszter tavaly főzőtudományával szerzett országos ismertséget az egyik kereskedelmi csatorna látványos vetélkedősorozatában. A legjobb női szakács címet kiérdemlő játékos nemcsak a fakanalat forgatta jól, mert taktikai képességeit és színes egyéniségét is megcsillantotta.
– Éltetem egyik legmeghatározóbb élménye volt, hogy részt vehettem a főzőműsorban. Akkor még sajnáltam, hogy nem nyertem, azóta viszont nem bánom. Azt gondolom, hogy így sokkal több időm jut mindenre. Lehet, hogy a pénznyereményből nyitottam volna egy éttermet, ahova most be lennék zárva, így viszont sokkal több helyre eljutok – mesélte a tévés szereplő, akit azóta vállalkozások kérték fel termékeik népszerűsítésére. A kreatív séf nagyobb cégeknek szervez főzéssel kombinált csapatépítő tréningeket. Saját főzőiskolájában tizenhét gasztrotréningből lehet választani. (http://www.creativechef.hu, facebook: CreativeChef Eszter)
Jövőbeni éttermét magyaros konyhával tudja elképzelni, ahol újragondolja és játékosabb formában kínálja a megszokott ízeket. Kísérletező kedvét szeretné érvényesíteni a hagyományos ennivalók megjelenítésében, tálalásában.
Eszter újabban a Győr+TV adásain bukkan fel, mert olyan tévés szereplést akart vállalni, amelyet nemcsak a hivatásos szakácsok, hanem a nézők is magukénak éreznek. Elérhető alapanyagokból, érthető módon szeretné bemutatni a különböző finomságok elkészítését. A Rábaközi Televízió is műsorra tűzte a „Creative chef” című főzőmagazint, mely olyan receptek alapján mutatja be az egyes ételek előállítását, amelyeket a háziasszonyok is képesek reprodukálni.
– Egyre fontosabb az egészség. Én ennek megfelelően próbálok főzni, de úgy, hogy ne menjen az ízek rovására. A szépen terített asztal az a hely, amely körül az emberek összegyűlnek, ahol az élet nagy dolgai születnek, ezért én mindenkinek azt javaslom, főzzenek sokat, egyenek jókat és nézzék a műsort – mondta Nagy Eszter.
A Csorna melletti településekről, a rábaközi falvakból érkeznek az idei cserkésztábor résztvevői, akik közül többen első alkalommal nyaralnak a csapattal.
– Olyan típusú ember vagyok, aki közel engedi magához a többieket, ami egyrészt kihívás, de más részről problémát is jelenthet – mondta Henczel Szabolcs.
1980. szeptember 1-jén vette kezdetét a tanítás a kapuvári Széchenyiben. Az intézmény 1990-ben vette fel gróf Széchenyi István nevét és még abban az évben megtartották az első Széchenyi Kupát is.
Beled utcáit járva több épület, közterületi alkotás is magán viseli Tatai Lajos kezemunkájának nyomát.
Csorna óvodásai gördülékeny, zavartalan nyári időszakon vannak túl, mely a gyerekek életkori sajátosságaiknak, igényeinek megfelelő szabadidős programokkal telt el.
A Kapuvár Térségi Általános Iskolában 700 tanuló kezdte meg a 2025/2026-os tanévet. Idén ősszel is három első osztályt indítottak: egyet Gartán, kettőt pedig a Széchenyiben, és vidéken is szép számmal vannak elsős tanulók.